بهگزارش مشرق، در نگاه آماری روز گذشته دوباره نرخ ابتلای ۲۴ ساعته کاهشی بسیار ناچیز به خود دیده و شاخصهای روند نزولی به خود گرفتند اما در مقایسهای دقیق تر و نگاه تخصصی از نظر همهگیری کرونا میبینیم این فراز و فرودها کاملاً معنادار بوده و احتمال شکلگیری پیک ششم بسیار جدیتر از گذشته شده است.
در این زمینه فقط کافی است آمارهای دو روز گذشته را با یکدیگر مقایسه کنیم ببینیم تعبیر نوسانهای دوره یاد شده در دوره همهگیری از نگاه کارشناسان چیست؟ مقایسه آمارها نشان میدهد اگرچه نرخ ابتلا کاهش ۲.۷ درصدی را تجربه کرده در همین زمان شاهد رشد ۴.۱۷ درصدی نرخ بستری بودهایم و در عین حال نرخ ورود بیماران به بخش مراقبتهای ویژه نیز با کاهشی کمتر از یک درصد یعنی ۰.۸ درصد تاکیدی براین مدعاست که فراز و فرودها تعابیری دقیق دارند و باید احتمال شکلگیری پیک ششم در نیمه اول آبان ۱۴۰۰ را جدی بگیریم.
از سوی دیگر شاهد مثال اهمیت این نوسانها زمانی مشخص میشود که میبینیم اگرچه تمامی شاخصها در دوره مورد نظر نوسانهای جزئی مثبت یا منفی را به خود دیدهاند اما شاخص نرخ مرگ روزانه ناشی از کرونا یکباره جهشی ۱۴.۷ درصدی داشته است.
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به این نوسانها میگویند: بررسی رفتاری ویروس منحوس در پیکهای قبلی نشان میدهد هربار کاهشی شدن آمارها تنها با همکاری گسترده مردم به تثبیت روند میانجامد اما در شرایط فعلی که سطح مشارکت عمومی در رعایت پروتکلها به سطح غیرقابل قبول ۴۵ درصدی رسیده میبینیم هربار کاهش آمارها با جهشی معنادار روبرو شده تا جایی که بررسی روند ۱۴ روزه یا همان دوران طلایی فعالیت ویروس هیچ سیگنالی غیر از احتمال آغاز پیک ششم در آینده نزدیک نداشته و ندارد.
به گفته این افراد بهترین راهکار برای مدیریت پیکبعدی در ایران با درنظر گرفتن سرعت گرفتن روند واکسیناسیون رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی است.
این گروه معتقدند بررسیهای آماری در استانها به تفکیک نشان میدهد در برخی مناطق عادی انگاری مردم باعث شده تا خوشههای خانوادگی کوچکی از بیماری دوباره شکل گرفته باشد که با توجه به آغاز ماه ربیعالاول و افزایش دورهمیهای خانوادگی بیم این وجود دارد که این خوشههای کوچک یکباره به شعلههای گسترده بحران در گوشه و کنار ایران بشود.
استان آذربایجان غربی/تعداد فوتیهای کرونایی به ۶۶۰۶ نفر رسید
جواد آقازاده، با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در آذربایجانغربی اظهار داشت: در شبانهروز گذشته ۲۱ نفر دیگر شامل ۱۲ نفر در ارومیه، چهار نفر در مهاباد و در پیرانشهر و مهاباد هر کدام دو نفر و در خوی یک نفر جان خود را از دست دادند.
وی تصریح کرد: با فوت این تعداد شمار کلی فوتیهای کرونایی آذربایجانغربی از اسفند سال ۹۸ تاکنون به تعداد ۶ هزار و ۶۰۶ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجانغربی از ابتلای یک هزار و ۸۰ نفر دیگر در شبانه روز گذشته در استان خبر داد و گفت: تاکنون ۲۹۱ هزار و ۳۴۹ نفر به کروناویروس آلوده شدهاند.
وی با اشاره به افزایش بستریهای سندروم حاد تنفسی به یک هزار و ۴۳۱ نفر دیگر بیان کرد: هم اکنون ۴۹ نفر نیز تحت ونتیلاتور قرار دارند.
آقازاده در ادامه با اشاره به واکسیناسیون ۶۹ هزار و ۴۸۶ نفر دیگر در استان افزود: تاکنون دو میلیون و ۶۳۳ هزار و ۵۹۷ نفر واکسن کرونا دریافت کردهاند.
استان اصفهان/ ۷۴۸ مورد ابتلا در ۲۴ ساعت گذشته ثبت شد
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به ثبت آمارهای قطعی روز گذشته ابتلا اظهار داشت، در ۲۴ ساعت گذشته تعداد کل موارد نمونهگیری شده ویروس کرونا در استان ۲۸۹۱ نفر بودند که ۷۴۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۲۶۰ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۲۳۰ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
در حال حاضر ۱۶۹۲ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند و از این تعداد ۳۰۴ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۱۸ نفر بود و از این تعداد ۱۲ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
در همین حال، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت واکسن تزریق شده در استان، اظهار داشت: جمعیت هدف بالای ۱۲ سال تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر هستند.
شاهین شیرانی افزود: بر اساس آخرین آمار تا روز بیست و دوم مهر ماه جاری ۲ میلیون و ۸۶۰ هزار نفر نوبت اول و یک میلیون و ۲۶۰ هزار نفر نوبت دوم واکسن دریافت کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه تا رسیدن به ایمنی جمعی در استان اصفهان فاصله داریم، گفت: در حال حاضر ۶۵.۱ درصد جمعیت واکسن نوبت اول و ۲۸.۹ درصد جمعیت نوبت دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
وی ادامه داد: از نظر ما شهرستانهایی که بالای ۷۵ درصد جمعیتشان واکسینه شده باشند شهرستان خوب محسوب میشوند که شامل بویین و میاندشت، نطنز، اردستان، سمیرم، خور، گلپایگان، چادگان و خوانسار هستند.
شیرانی تصریح کرد: شهرستانهایی که زیر ۶۵ درصد پوشش جمعیتیشان واکسینه شده باشند مشکل دارند که شامل شهرستانهای خمینیشهر، نجفآباد، فلاورجان، برخوار و نائین هستند و سایر شهرستانهای استان بین ۶۵ تا ۷۵ درصد جمعیت واکسن دریافت کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه موضوع بازگشایی مدارس مطرح است، اظهار داشت: از گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال که طبق پروتکل کشوری در حال واکسیناسیون هستند تا امروز ۴۹.۲ درصد این جمعیت در استان اصفهان نوبت اول واکسن را تزریق کردهاند و هنوز به نوبت دوم نرسیدهایم.
استان اردبیل/ روند کاهشی و امید به مهار کرونا
شهرام حبیبزاده اظهار داشت: براساس آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرستانهای کوثر، بیلهسوار، سرعین و اصلاندوز در وضعیت آبی و شهرستانهای نمین، گرمی، نیر، اردبیل، خلخال، پارسآباد و مشکینشهر در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اظهار کرد: روند کاهشی موج پنجم شیوع کرونا در استان که از حدود چهار هفته پیش آغاز شده، ادامه دارد و امید برای مهار این موج افزایش یافته است.
حبیبزاده با اشاره به قرار داشتن استان اردبیل در وضعیت زرد و با هشدار نسبت به احتمال افزایشی شدن روند شیوع کرونا در این استان افزود: در صورت عادیانگاری توسط شهروندان، افزایش موج شیوع محتمل است.
وی ادامه داد: آمار مراجعه روزانه افراد مشکوک به ابتلای کووید.۱۹ به مراکز درمانی استان اردبیل با تداوم روند کاهشی شیوع، در سیر نزولی قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل علت کاهش شیوع و روند به نسبت پایدار بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل طی روزهای اخیر را رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی شهروندان و اثرگذاری خدمات درمانی ارائه شده عنوان کرد.
وی خواستار پرهیز از دورهمی و عادیانگاری بیماری کووید.۱۹ و نیز استفاده مستمر از ماسک توسط شهروندان شد و گفت: آمار بستری مبتلایان به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی این استان نیز نسبت به روزهای گذشته تنزل پیدا کرده که نشان دهنده روند کاهشی شدت شیوع کرونا در این استان است.
استان ایلام/ ۱۴۹ مورد ابتلای جدید ثبت شد
محمد کریمیان با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۶۱ هزار و ۶۱۱ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۱۴۹ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۱۶۸ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۴۵ بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها ۶۰ هزار و ۱۰۹ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون یک هزار و ۱۰۱ نفر بوده است.
استان بوشهر/ یک میلیون دوز واکسن کرونا تاکنون تزریق شده است
سعید کشمیری، باتأکید بر جلوگیری از بروز موج ششم کرونا اظهار داشت: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا باید از دورهمیهای خانوادگی جلوگیری شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر سادهانگاری در برابر رعایت دستورالعملهای بهداشتی را آسیبرسان دانست و بیان کرد: استفاده مکرر از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی نقش مهمی در شکسته شدن زنجیره انتقال ویروس کرونا دارد که باید همه آحاد جامعه این مهم را مد نظر قرار دهند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اینکه یک میلیون واکسن کرونا در این استان به جامعه هدف تزریق شده است گفت: تاکنون بیش از ۷۵ درصد افراد بالای ۱۸ سال استان بوشهر واکسن کرونا دریافت کردهاند.
وی از آغاز واکسیناسیون دانشجویان از ۲۰ شهریور خبر داد و تصریح کرد: اکنون تزریق واکسن به دانشجویان و دانشآموزان استان بوشهر با سرعت مناسبی در حال انجام است.
کشمیری اضافه کرد: در میان مقاطع مختلف تحصیلی حدود ۷۰ درصد از دانشآموزان و بیش از ۸۰ درصد دانشجویان واکسن کرونا دریافت کردهاند و این روند همچنان ادامه دارد.
وی تعداد بیماران بستری در بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر را ۱۲۲ نفر دانست و خاطر نشان کرد: روز گذشته ۳۵ بیمار جدید در این بخشها بستری شدهاند که از این تعداد ابتلای ۱۱ نفر به کرونا قطعی است.
کشمیری با اشاره به اینکه اکنون ۱۵ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها بستری هستند ادامه داد: یکی از این بیماران در وضعیت حاد قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به ثبت یک مورد فوتی ناشی از کرونا بدون سابقه بیماری زمینهای در شبانهروز گذشته افزود: از آغاز همهگیری کرونا تاکنون، ۸۷ هزار نفر مبتلا به این ویروس در استان شناسایی شدهاند و یکهزار و ۹۸۴ نفر فوت کردهاند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر گفت: در شبانهروز گذشته ۳۳ بیمار نیز با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان ترخیص شدهاند، که از این تعداد ۲۳ نفر به کرونا دچار بودهاند.
استان خراسان جنوبی/ ۱۱۶۹ نفر تاکنون قربانی کرونا شدند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته ۲۱۵ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعاً ۶۸ بیمار جدید شامل ۱۴بستری و ۵۴ مورد سرپایی، شناسایی شدند.
مهدی زاده افزود: از این تعداد ۲۵مورد از بیرجند، ۱مورد از سربیشه، مورد از فردوس، ۵مورد از نهبندان، ۶مورد از زیرکوه، ۲مورد از درمیان، ۲مورد از طبس، ۲مورد از سرایان، ۲۱مورد از قائنات بودند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین از ۴۷۸تست سریع کرونا ۹۴بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۸۱بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که ۷۵نفر کرونا مثبتند.
مهدی زاده گفت: از این تعداد ۱۶نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۳نفر نامساعد است.
وی افزود:در شبانه روز گذشته ۴۲بیمار با علائم تنفسی در بیمارستانهای استان پذیرش شدند که در همین مدت ۳۶بیمار شامل ۲۰بیمار کرونا مثبت با حال عمومی خوب از بیمارستانها ترخیص شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: تاکنون ۳۰هزار و ۹۴۸بیمار مبتلا به کرونا بهبود یافته و یا در قرنطینه خانگی بسر میبرند.
وی اظهارکرد: تا روز گذشته ۸۹هزار و ۱۶۷تست مولکولی کرونا در استان انجام شد که ۳۲هزار و ۱۹۲بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شد.
مهدی زاده افزود: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا امروز ۴۵۶هزار و ۶۳۲نفر واکسن نوبت اول و ۲۲۵هزار و ۹۴۷نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.
استان سمنان/ ۱۰ بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند
نوید دانائی، اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تا کنون ۴۴ هزار و ۹۸۰ بیمار مبتلا به کرونا مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند.
وی با اشاره به تعداد افراد بستری شده با تشخیص قطعی بیماری کرونا گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۱۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان بستری شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه کرد: در مجموع از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تعداد ۱۰ هزار و یک نفر در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.
دانائی به آمار افراد بهبود یافته از بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری کرونا تعداد هشت هزار و ۷۵۴ نفر بهبود یافتند.
وی همچنین افزود: از ابتدای بیماری کرونا تا کنون نیز ۳۴ هزار و ۹۷۹ بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.
استان قزوین/ مرگ و میر کرونایی ۶۷ درصد رشد داشته است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین با بیان اینکه آمار مبتلایان روزانه کرونایی استان دوباره از مرز ۳۰۰ نفر گذشت، اظهار داشت: در شبانهروز اخیر آمار مبتلایان کرونایی جدید در آزمایشگاههای کووید استان قزوین با ۱۱.۵ درصد افزایش به ۳۰۲ نفر رسید که در مقایسه با روز قبل ۳۱ نفر بیشتر شده است.
پیمان نامدار از کاهش ۱۱.۷ درصدی موارد جدید بستریهای کرونایی روزانه هم خبر داد و گفت: در ۲۴ ساعت اخیر ۶۰ بیمار کرونایی جدید در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز پیش ۸ نفر کاهش داشته است.
وی اضافه کرد: همچنین آمار بیماران بدحال کرونایی هم ۲.۷ درصد نسبت به روز گذشته افزایش یافت و در حال حاضر ۳۸ بیمار با حال وخیم زیر دستگاه ونتیلاتور در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند که این آمار یک نفر از روز گذشته بیشتر است.
دبیر ستاد مقابله با بیماری کرونای استان قزوین همچنین از افزایش ۶۷ درصدی آمار مرگومیر روزانه کرونایی خبر داد و گفت: در شبانهروز اخیر ۵ بیمار کرونایی بدحال به دلیل شدت علائم تنفسی و ضعف جسمانی مفرط جان خود را از دست دادند که این آمار نسبت به روز گذشته ۲ نفر بیشتر شده است.
نامدار ادامه داد: در ضمن آمار بهبودیافتگان روزانه کرونایی هم ۵۴ درصد افزایش یافت و در ۲۴ ساعت اخیر ۸۳ بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت از بیمارستانهای استان قزوین ترخیص شدند که این آمار در مقایسه با روز پیش ۲۹ نفر افزایش یافته و ۲۳ نفر هم بیشتر از آمار بستریهای جدید بوده است.
وی همچنین از کاهش ۷.۶ درصدی آمار کل بستریهای فعلی کرونایی استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۳۵۱ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان قزوین بستری هستند که این آمار ۲۹ نفر کمتر از روز گذشته است.
کاشان/ ۱۲۷ بیمار جدید کرونا شناسایی شد
مهدی دلاوری، با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۰ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد ۱۴ بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و چهار بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و دو بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل هشت ماهه و حداکثر ۷۶ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار ۳۴ و حداکثر ۶۰ ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۳۲۳ بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۲۴۹ بیمار در شهرستان کاشان و ۷۴ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران ۹۱ بیمار به صورت موقت بستری هستند.
وی از بستری ۳۸ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه یک آقا ۶۵ سال در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۱۲۷ مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۱۷ بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار و ۱۳۱ نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
استان کرمان/ مجموع جانباختگان تا امروز به ۴۸۲۰ نفر رسیده است
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان ۳۳۵ مورد است اظهار داشت: از این تعداد ۱۸۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۲۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲۲ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۲۰ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۸۰ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۵۵ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۴۰ هزار و ۶۳۹ مورد رسیده است.
وی به فوت ۵ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۸۲۰ مورد رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و ۷۱۷ هزار و ۶۹ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۸۱۷ هزار و ۱۹۵ مورد است.
از دو محصول دانش بنیان گیاهی، موثر در بهبود علائم کرونا در دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز رونمایی شد تا استان کرمان نیز با تولید شربت "ریلانگ زدام زد" و کپسول "فرولا استراگالوس زدام زد" به جمع تولید کنندگان دارویی در کشور بپیوندد.
استان گیلان/ ۱۰۶ بیمار کرونایی در مراکز درمانی بستری هستند
طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت دو شهرستان املش و رضوانشهر در استان گیلان همچنان در وضعیت آبی کرونایی و مابقی شهرستانهای استان در وضعیت زرد قرار دارند.
آمار بستریشدگان و بیماران کرونایی در گیلان که تا پیش از هجوم مسافران به استان روند نزولی را طی میکرد اکنون مجدداً به حالت صعودی درآمده و از ۷۵ بستری روزانه اکنون به بیش از ۱۰۰ بستری در روز رسیدهایم.
طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ۳۷۱ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند که ۱۰۶ نفر از این تعداد ۲۴ ساعت گذشته به آمار بستریشدگان افزوده شدهاند و ۶۲ بیمار نیز بدحال هستند.
این افزایش آمار که دلیل آن سهلانگاری و آغاز مسافرتهای هموطنان به گیلان است سبب شده تا اکنون موج ششم کرونا در راه گیلان باشد و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شب گذشته در این زمینه هشدار داد.
کادر درمان گیلان که تا اواخر شهریور با افزایش فاجعهبار بستریشدگان کرونایی مواجه بودند با گذشت کمتر از یک ماه در پیک بعدی سنگینی باری را به دوش خواهند کشید که عامل آن تنها مسافرتهای غیرضروری است.
استان یزد/ ۷۰ بیمار مشکوک کرونا در مراکز درمانی پذیرش شد
ابراهیم سلمانی در ارتباط با وضعیت کرونایی استان یزد با اشاره به اینکه آمار کرونا همچنان با نوساناتی همراه است اظهار داشت: در حال حاضر، ۳۸۸ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان یزد بستری هستند.
وی با بیان اینکه نباید نسبت به کاهش آمار ابتلا به کرونا بی توجه بود و با یک سهل انگاری امکان ورود به پیک ششم وجود دارد ادامه داد: از این تعداد،۸۲ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه حضور داشته و خدمات دریافت میکنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد افزود: در شبانهروز گذشته، ۷۳ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان یزد پذیرش شدند.
سلمانی تاکید کرد: همچنان استفاده از ماسک، پرهیز از برگزاری دورهمیهای خانوادگی، دوری از حضور در تجمعات و دریافت واکسن کرونا قبل از فرا رسیدن فصل سرما راههای کنترل این بیماری است.